دسته‌ها
اخبار

ETF دولتی چیست؟/ جزئیات و مراحل خرید سهام ETF دولتی

ETF یا صندوق قابل مقابله چیست:

صندوق ETF یا Exchange-traded fund نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است که از دارایی‌های متنوع تشکیل شده و واحدهای آن در طول روز همانند سهام در بازار معامله می‌شود و ساختاری شبیه صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک دارند؛ یعنی شما در طول ساعات و روزهایی که بازار معاملات سهام باز است می‌توانید یک یا چند واحد از یک صندوق ETF را بخرید، یا چند واحد از آن را بفروشید. شما با خرید واحدهای ETF، پول خود را در صندوقی سرمایه گذاری می‌کنید که با استفاده از یک تیم مدیریت حرفه‌ای سعی می‌کند تا با تشکیل پرتفویی از سهام و انواع اوراق بهادار، سود کسب کند.

 

آیا ETF دولتی بخریم یا نه؟ تفاوت ETF و سهام عدالت!

از دو هفته آینده، دولت سهام شرکت‌های بزرگ دولتی را (که البته سهام خرد آنها در بورس  در حال معامله است) را در قالب صندوق‌های قابل معامله ETF وارد بورس خواهد کرد و به عموم مردم خواهد فروخت. این مدل فروش سهام ما را به یاد فروش سهام عدالت انداخت که در نهایت یک ماکت زشت از خصوصی‌سازی شد و حتی باعث عریض و طویل شدن ساختار مدیریتی دولت و شرکت‌ها شد و در نهایت به واریز چند هزار تومان سود سهام، آن هم بعد از چند سال ختم شد.

در مدل فعلی این نوع عرضه، اگر چه شباهت‌هایی (نظیر باقی ماندن کنترل دولت بر شرکت‌ها) به چشم می‌خورد اما تفاوت‌های ساختاری و اساسی نیز وجود دارد. بر خلاف سهام عدالت، شما در این مدل می‌توانید واحدهای صندوق را در بازار معامله کنید و سود آن را شناسایی کنید و وجه را دریافت کنید. با توجه به اینکه، شرکت‌هایی که در صندوق قرار گرفته‌اند سود سهام  سالیانه را در مجمع نیز تقسیم می‌کنند، شما از آن سودها  هم منتفع خواهید شد و بر خلاف سهام عدالت که محاسبات، ارزشگذاری و مبلغ سود تقسیمی در پشت پرده و کاملا غیرشفاف بود، ETF ها زیر نظر بورس هستند و ارکان اجرایی و نظارتی دارند. بنابراین شما در لحظه می‌توانید ارزش روز سهام خود را ببینید، اگر دوست داشتید مبلغ بیشتری را با قیمت روز سرمایه‌گذاری کنید و اگر تمایل نداشتید ETF خود را در بازار به فرد دیگری بفروشید.

توصیه من خرید این ETF ها برای عموم مردم است، آنهایی که پول اضافه را در بانک‌ها و با سود کم نگاه داشته‌اند، اوراق با درآمد ثابت دارند و هر آن کس که تمایل دارد تا در بورس برای خود و اعضای خانواده‌اش پس‌اندازی داشته باشد.

پیش‌بینی می‌کنم استقبال گسترده‌ای از این صندوق‌ها بشود و البته دولت و مسئولین باید تبلیغات گسترده‌ای جهت آشنایی مردم با این صندوق‌ها انجام دهند و مردم را آماده خرید کنند و به سوالات و ابهامات آنها پاسخ دهند. آگاهی‌رسانی که تا الان حداقل در سطح ملی کمتر دیده‌ام. به مرور با عرضه صندوق‌های بعدی، تقاضای بیشتری ایجاد خواهد شد و آمار مشارکت مردم بالاتر خواهد رفت، چیزی شبیه ثبت نام مردم برای دریافت یارانه نقدی در ۱۰ سال پیش…

 

مراحل خرید ETF دولتی:

۱- نحوه خرید این سهام از طریق شرکت‌های کارگزاری بورس و سامانه‌های آنلاین معاملاتی و درگاه‌های غیرحضوری و حضوری بانک‌های منتخب (بانک‌های ملت، تجارت و صادرات) است.

۲- مدت‌زمان پذیره‌نویسی از ۱۴ الی ۳۱ اردیبهشت‌ماه است و برای این صندوق اولیه، بانک‌های صادرات، تجارت، ملت، بیمه البرز و بیمه اتکایی امین برای عرضه انتخاب شده‌اند.

۳- پذیره‌نویسی واحدهای سرمایه‌گذاری این دستورالعمل صرفاً شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی نمی‌توانند در پذیره‌نویسی شرکت کنند و استفاده از حساب آنها برای پرداخت وجوه امکان‌پذیر نیست.

۴- پذیره‌نویسی افرادی که کد بورسی دارند از طریق کارگزاری‌ها و یا از طریق بانک‌های نام‌برده (بانک‌های ملت، تجارت و صادرات) امکان‌پذیر است.

۵- آن دسته از افرادی که کد بورسی ندارند با داشتن حساب در بانک‌های مورد نظر می‌توانند از طریق درگاه‌های حضوری و غیرحضوری که توسط خود بانک‌ها اعلام خواهد شد، اقدام کنند.

*در صورتی که فرد در بانک‌های نام‌برده فاقد حساب باشد، بانک مکلف است حضوری و یا غیرحضوری فرد و اطلاعات پذیره‌نویسی که شامل: نام، نام خانوادگی، شماره ملی، تاریخ تولد، نام پدر، کد پستی و شماره تلفن همراه است را بپذیرد.

۵- این سهام به میزان ۲۰درصد تخفیف داشته و سقف خرید برای هر نفر دو میلیون تومان و امکان فروش آن پس از دوماه است.

 

دسته‌ها
اخبار بازی

تام وارن: از نظر بازی‌سازان قدرت پردازش مرکزی و حافظه‌ی SSD از میزان ترافلاپس پردازنده‌ی گرافیکی کلیدی‌تر است

هم‌اکنون می‌دانیم قدرت دو کنسول نسل نهمی اکس‌باکس سری اکس و پلی‌استیشن ۵ چه میزان است. همین امر سبب ایجاد بحث و گفتگو‌های زیادی در میان طرفداران دو شرکت سونی و مایکروسافت می‌شود. مقایسه‌ی اعداد مربوط به قدرت این دو کنسول به یکی از بحث‌های مورد‌ علاقه‌ی اکثر این طرفداران تبدیل شده که اصلی‌ترین آن به ترافلاپس‌های پردازنده‌ی گرافیکی اشاره دارد. اما ظاهرا برخی از توسعه‌دهندگان اعتقاد دارند که به این عدد نباید زیاد توجه شود.

تام وارن (Tom Warren) سردبیر ارشد وب‌سایت معتبر The Verge است. او در این مدت که از ارائه‌ی اطلاعات در مورد سخت‌افزار‌های کنسول‌های نسل نهمی می‌گذرد به مطالعه و بررسی بازخورد‌ها و نظرات بازی‌سازان و توسعه‌دهندگان در مورد این اطلاعات پرداخت و دریافت که به نظر آن‌ها قدرت پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و میزان حافظه‌ی SSD مهم‌ترین فاکتور‌ها برای ویژگی‌هایی مانند نرخ فریم و کراس‌پلی هستند. او اهمیت مقدار ترافلاپس پردازنده‌ی گرافیکی را رد نمی‌کند اما معتقد است که به میزانی که به آن‌ها توجه می‌شود اهمیت ندارند. تام وارن برای توضیح این موضوع از منطق اکس‌باکس لاکهارت استفاده کرد که بنا به گزارش‌ها ادعا دارد با داشتن مقدار ترافلاپس کمتر تاثیری منفی روی اجرای بازی‌های نسل بعد نخواهد داشت.

تام وارن در این باره اظهار داشت:

من از یک سال پیش اعلام داشتم که پردازنده‌ی مرکزی و حافظه‌ی SSD برای کنسول‌های نسل بعدی مهم هستند نه عدد ترافلاپس پردازنده‌ی گرافیکی. توسعه‌دهندگان هم همین حرف را می‌زنند. من همچنین گفته‌ام که اکس‌باکس لاکهارت [با توجه به قدرت کمتر] تجربه‌ی بازی‌های نسل بعدی را تضعیف نمی‌کند.

کنسول پلی‌استیشن ۵ همچنین از رهگیری پرتو و بازی‌های پلی‌استیشن ۴ پشتیبانی خواهد کرد. رهگیری پرتو در کنسول‌ها به این معنی است که توسعه‌دهدگان بازی‌ها باید آن را جدی بگیرند. یک پردازنده‌ی مرکزی (CPU) و حافظه‌ی SSD بهتر به معنای اجرای بازی‌ها با نرخ فریم ۶۰ برروی کنسول‌ها و ایجاد یک قابلیت کراس‌پلی منصفانه با پلتفرم رایانه‌های شخصی محسوب می‌شود. سال ۲۰۲۰ نسل بعدی واقعی برای کنسول‌ها را به ارمغان خواهد آورد.

این گفته‌ها مطابق با آنچه قبلاً شنیده‌ایم و به مانند اظهارات اخیر توسعه‌دهنده‌ی بازی Hellpoint است. وارن نام هیچ‌یک از این توسعه‌دهندگانی که نظرات خود را ارائه داده‌اند فاش نکرد. در پایان باید گفت که چند ماه دیگر که به تجربه‌ی بازی‌ها برروی این کنسول‌ها بپردازیم دیگر این بحث و گفتگو‌ها در مورد اعداد برای اکثر ما اهمیتی نخواهد داشت.

دسته‌ها
موبایل

آیفون SE 2020 به‌لطف تراشه A13، تمام گوشی‌های اندرویدی را از رده خارج می‌کند

آیفون SE 2020، نسل جدید گوشی‌های میان‌رده‌ی اپل، طراحی‌اش قدیمی است؛ اما به‌لطف تراشه‌ی A13 Bionic بسیار قدرتمند محسوب می‌شود.

همه‌گیری ویروس کرونا باعث شده است امروزه افراد زیادی در سراسر دنیا کار خودشان را از دست دهند؛ به‌همین‌دلیل، نمی‌توانند هزینه‌‌ی زیادی برای تهیه‌ی گوشی جدید پرداخت کنند. آیفون SE 2020، جدیدترین میان‌رده‌ی اپل، در زمان مناسبی معرفی شده و به‌لطف بهره‌مندی از تراشه‌ی قدرتمند A13، ظرفیت زیادی برای موفقیت در بازار دارد. امروزه، شرکت‌های گوشی‌ساز به‌منظور تولید محصولاتی مقرون‌به‌صرفه، به استفاده از تراشه‌های معمولی روی می‌آورند. با‌این‌حال، گوشی آیفون SE از جدیدترین تراشه‌ی اپل استفاده می‌کند.

آیفون SE نسل دوم ۴۰۰ دلاری به همان تراشه‌ای مجهز است که اپل پیش‌تر از آن در پرچم‌دارش، آیفون ۱۱ پرو مکس، استفاده کرده و بسیار قدرتمند است. گرچه نتایج بنچمارک انتوتو نشان می‌دهد احتمالا سرعت کلاک تراشه‌ی A13 در آیفون SE محدود شده است، این گوشی همچنان به‌لطف A13 قوی‌تر از رقبای هم‌رده‌ی خود است. استفاده از چنین تراشه‌ای باعث می‌شود آیفون SE جدید بسیاری از قابلیت‌های خانواده‌ی آیفون ۱۱ را دریافت کند؛ البته آیفون SE 2020 فاقد برخی قابلیت‌ها نظیر فیس ID و دوربین فوق‌عریض است. نکته‌ی مهم دیگر این است که بهره‌مندی آیفون SE جدید از تراشه‌ی A13 Bionic، پشتیبانی نرم‌افزاری بلندمدت اپل از آن را تضمین می‌‌کند.

قابلیت‌های جالبی که به‌لطف تراشه‌ی A13 به آیفون SE آورد شده‌اند، عبارت‌اند از: حالت پرتره‌ی نرم‌افزاری،‌ جلوه‌های نوری استودیویی برای تصاویر، فناوری جدید HDR و امکان ضبط ویدئو 4K با نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه. معمولا برای ثبت پرتره و ایجاد جلوه‌ی بوکه به دوربینی ثانویه نیاز است که بتواند عمق صحنه‌ها را تشخیص دهد؛ با‌این‌حال، اپل در آیفون SE 2020 همچون گوشی‌ آیفون XR چنین کاری را به‌صورت نرم‌افزاری انجام می‌دهد.

اپل گفته است به‌لطف تراشه‌ی جدید، ۶ جلوه‌ی نوری خاص به نرم‌افزار دوربین آیفون SE اضافه شده که عملکردی در حد جلوه‌های استودیویی دارد. قابلیت جدید HDR نیز باعث می‌شود گوشی بهتر از قبل بتواند آیتم‌های روشن و تاریک موجود در صحنه‌ها را مدیریت کند. اَوی گرین‌گارت، از تحلیلگران مؤسسه‌ی Techsponential، می‌گوید:

A13 اپل تراشه‌ای درخورتوجه به‌شمار می‌آید و می‌تواند تمامی دستگاه‌های اندرویدی بازار را صرف‌نظر از قیمتشان شکست دهد.

 

دسته‌ها
تبلت

تبلت ردمی پد شیائومی بزودی معرفی می شود

شرکت شیائومی در سال 2019 اعلام کرد که از این پس برند ردمی مستقلا فعالیت داشته و محصولات آن با برند شیائومی به بازار عرضه نخواهد شد. تاکنون گوشی های هوشمند مختلفی توسط ردمی عرضه شد اما تاکنون تبلت خاصی را مشاهده نکردیم.

براساس گزارش های تازه انتشاریافته، در 27 آوریل سال جاری ردمی می خواهد تبلتی را به نام ردمی پد معرفی کند. تبلتی که باید آن را منحصربفرد دانست و نسبت به تبلت های پیشین شیائومی گزینه قابل توجهی است. گفته شده این تبلت میان رده از پردازنده قدرتمند اسنپ‌دراگون ۷۶۵G برخوردار است و در این بین به پشتیبانی شبکه 5G هم می پردازد. همچنین دارای نمایشگری با نرخ نوسازی 90 هرتزی بوده و این در حالی است که کمتر تبلتی با این قابلیت عرضه می شود.

ردمی پد

گذشته از آن دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی خواهد داشت و به عنوان یکی از اولین تبلت ها با دوربین پروضوح به حساب می آید. منبع نزدیک به ردمی بیان داشته که تبلت ردمی پد از چهار خروجی اسپیکر برخوردار بوده و با فناوری شارژ سریع 30 واتی عرضه می شود. متاسفانه جزئیات دیگری در کار نیست که توسط ردمی یا شیائومی به بیرون درز کرده باشد.

بنابراین باید منتظر ماند تا مشخص شود برند چینی چه برنامه ای در سر می پروراند و آیا بزودی شاهد معرفی یک تبلت برجسته خواهیم بود.

دسته‌ها
موبایل

جزئیات جدید شیائومی از Drak Mode 2.0 و رابط کاربری MIUI 12

طبق گفته‌ی شیائومی، نسخه‌ی دوم Dark Mode به‌تدریج و مانند چرخه‌ی روزوشب، نور نمایشگر را کاهش خواهد داد. همچنین، این شرکت جزئیات تازه‌ای از رابط کاربری اختصاصی‌اش، MIUI 12، منتشر کرده است.

عکس‌هایی منتسب به نسخه‌ی دوازدهم رابط کاربری اختصاصی شیائومی، MIUI، چندی پیش افشا شد. طبق آخرین اطلاعات منتشرشده، انتظار می‌رود تا بیست‌وهفتم آوریل (هشتم اردیبهشت)، این نسخه‌ی رابط کاربری اختصاصی شیائومی به‌طوررسمی رونمایی شود. یکی از تغییرات مهم این نسخه، ارائه‌ی Dark Mode 2.0 است. شیائومی اخیرا جزئیات بیشتری از این به‌روزرسانی در حساب کاربری ویبو خود به‌اشتراک گذاشته است.

تیره‌شدن پس‌زمینه (Wallpaper Dimming) تاکنون عملکرد یکسانی در گجت‌های مختلف داشته و همان‌طورکه از نامش مشخص است، نور پس‌زمینه را کاهش می‌داده تا با تاریک‌شدن هوا، چشم کاربر کمتر درمعرض نور آبی قرار گیرد و مشکلات بی‌خوابی به‌همراه نداشته باشد. در نسخه‌ی جدیدی که این شرکت چینی طراحی ‌کرده، روند کاهش نور هوشمند شده است؛ یعنی در Dark Mode 2.0 شیائومی این ویژگی به‌تدریج اتفاق خواهد افتاد و نور پس‌زمینه همچون چرخه‌ی روزوشب رفته‌رفته کاهش می‌یابد. در اینجا، این پرسش مطرح می‌شود: «این ویژگی روی عکس‌های خاصی اعمال می‌شود که در سیستم تهیه ‌شده یا شیائومی راهی پیدا کرده است تا این قابلیت را روی هر عکس پس‌زمینه‌ای پیاده کند؟

بخش دیگر تنظیمات حالت تاریک جدید شیائومی، یعنی تنظیم ضخامت فونت (Font Weight Adjustment)، نیز خود گویای کارایی این بخش است. این ویژگی به‌طور خودکار ضخامت متون را تنظیم می‌کند تا خیرگی و تاری دید را کاهش دهد. این قابلیت برپایه‌ی سیستم فونت دینامیک (Dynamic Font) ساخته شده است که پیش‌از‌این در رابط کاربری MIUI 11 معرفی شد و در حالت معمولی و تاریک به‌کار می‌رفت. برای درک بهتر تفاوت حاصل از تنظیمات خودکار ضخامت نوشته‌ها در وضعیت نوری مختلف، به عکس زیر مراجعه کنید. همان‌طورکه واضح است، نوشته‌ها به‌صورت خودکار در حالت تاریک با ضخامت ۵۸۰ و در حالت معمولی با ضخامت ۶۳۰ به‌تصویر کشیده شده‌اند.

دیگر بخش جذاب، بخش تنظیم کنتراست فونت (Font Contras Adjustment) است که کاربر را یک قدم دیگر به هدف نهایی لذت مطالعه در گوشی‌ موبایل نزدیک می‌کند. کاربرد اصلی این بخش سازگاری مداوم روشنایی نسبی و اختلاف کنتراست بین پس‌زمینه‌ی مشکی و متن سفید براساس نور محیط است که در نسخه‌ی دوم حالت تاریک شیائومی برای کاربران مهیا شده است.

ازآنجاکه اکثر افراد مدت زیادی از شبانه‌روز به نمایشگرهای جذاب گوشی‌های هوشمند چشم می‌دوزند، این ویژگی از آسیب چشم کاربر در تاریکی شب جلوگیری و کمک خواهد کرد که کاربر در نور روز بتواند به‌آسانی مطالعه کند.

دسته‌ها
اخبار

هدفون Surface Earbuds مایکروسافت ماه می عرضه می شود

در اکتبر سال 2019 بود که شرکت مایکروسافت هدفون بی سیم یا همان ایرباد جدید خود را به نام Surface Earbuds از برند سرفیس معرفی کرده است. در حالی که اعلام شد بهار 2020 باید شاهد عرضه این هدفون باشیم، حال به تازگی ردموندی ها تاریخ دقیق عرضه را مشخص کردند.

مطابق اطلاعات منتشر شده از سوی خرده فروش اروپایی، هدفون بی سیم Surface Earbuds مایکروسافت در 6 می امسال راهی بازار خواهد شد. این محصول جدید دارای طراحی مینیمالیستی بوده و از کیفیت صدا بالایی برخوردار است. مایکروسافت درصدد بوده تا هدفون جدید را از می امسال راهی بازارهای اروپایی کند. قیمت این گجت پوشیدنی 199 یورو بوده و رقیب جدی برای ایرپادز پرو اپل است که در اواخر 2019 به بازار رسید.

البته در مقایسه با قیمت 249 دلاری ایرپادز پرو، مایکروسافت قیمت بهتری برای هدفون خود در نظر گرفته و نباید آن را مدلی گران قیمت دانست. با یک بار شارژ کردن سرفیس ایربادز می توان تا 24 ساعت به صورت مدوام استفاده کرد. ناگفته نماند این هدفون با برنامه Office 365 یکپارچه شده که به کاربر اجازه می دهد تا در Word و Outlook متنی را به صورت گفتاری بنویسند. همچنین قابلیت ترجمه بیش از 60 زبان مختلف به کمک ایرباد مایکروسافت ممکن است.

این هدفون را می توان به دستگاه های اندرویدی متصل کرد و یک هدفون اختصاصی برای ویندوز نیست.

 

دسته‌ها
اخبار

توسعه‌دهنده‌ی سابق پلی‌استیشن: سونی به موفقیت‌های گذشته قناعت کرده است

در حال حاضر اطلاعات عمومی زیادی از کنسول‌های نسل بعدی منتشر شده‌اند و هواداران این دستگاه‌ها در گوشه و کنار فضای مجازی بر سر این‌که کدام‌یک در کدام زمینه قوی‌تر است در جنگ پایان ناپذیری به‌سر می‌برند. باوجود این‌که اکس‌باکس سری اکس برروی کاغذ پلی‌استیشن ۵ را از بسیاری جهات پشت‌سر گذاشته و انتظار می‌رود عملکرد پردازشی بهتری داشته باشد، تعداد زیادی از کارشناسان معتقدند تا زمان عرضه‌ای این کنسول‌ها و به‌چالش کشیدن واقعی سخت‌افزارشان این مقایسه‌ها راه به‌جایی نخواهند برد. در این بازار پُرهیاهوی اظهارنظرهای گوناگون، شاید بد نباشد جویای نظر یکی از اعضای سابق پلی‌استیشن درباره‌ی این‌کنسول‌ها باشیم.

کریس گرانل (Chris Grannell)، طراح ارشد سابق مجموعه‌ی WipeOut و کارمند قدیمی استودیوی گوریلا گیمز (Guerilla Games)، به‌تازگی میهمان پادکستی به‌نام RDX بوده و صحبت‌های جالبی دررابطه با پلی‌استیشن ۵ و اکس‌باکس سری اکس به‌زبان آورده است. وی که هم‌اکنون به‌صورت مستقل فعالیت می‌کند، اعتقاد دارد اگرچه پلی‌استیشن ۵ سخت‌افزار قدرتمندی است اما سونی به جایگاه فعلی خود بسنده کرده و رقابت را حتی از دوران پلی‌استیشن ۳ نیز آسان‌تر گرفته است:

پلی‌استیشن ۵ نه‌تنها کنسول بدی نیست بلکه یکی از بهترین سخت‌افزارهای موجود محسوب می‌شود اما در زمینه‌های متعددی از چیزی که مایکروسافت سرهم کرده کُندتر است.

فکر می‌کنم سونی کمی به موفقیت‌های قبلی خود قناعت کرده است. آن‌ها پیش‌رو هستند، سهم عظیمی از بازار را در اختیار دارند و آن‌طور که من شنیده‌ام رویکردی مانند دوران پلی‌استیشن ۳ اتخاذ کرده‌اند. این بدین معنی نیست که در زمینه‌ی سخت‌افزار و مسائل مربوط به آن بد باشند منتها آن‌ها واقعاً برای جایگاهی که تیم اکس‌باکس از لحاظ قدرت پردازشی سعی در رسیدن به آن دارد ارزش قائل نیستند.

از آن‌جا که گرانل مدت‌هاست در پلی‌استیشن فعالیت نمی‌کند، شنیدن نظر فردی که زمانی عضوی از این خانواده بوده است می‌تواند جذاب باشد. اما دیدگاه شما نسبت به این موضوع چیست؟ آیا با سخنان وی موافقید؟ نظر خود را با ما در میان بگذارید.

دسته‌ها
اخبار

لو رفتن طرح جدید اپل برای آیفون 12

طرح منتسب‌ به بریدگی صفحه‌ نمایش آیفون 12 اپل فاش شد

طرح‌واره‌ی جدید کاملا مطابق با شایعه‌های پیشین مربوط ‌به آیفون ۱۲ نشان می‌دهد پرچم‌دار بعدی اپل قرار است درمقایسه‌با آیفون‌های فعلی، بریدگی کوچک‌تری در بالای صفحه‌نمایش داشته باشد.

اگر همه‌گیری ویروس کرونا (کووید ۱۹) باعث برهم‌خوردن برنامه‌های اپل نشود، احتمالا این شرکت با برگزاری مراسمی ویژه در اواخر شهریور امسال، رسما گوشی‌های خانواده‌ی آیفون ۱۲ را رونمایی خواهد کرد. مدت‌ها است در شایعه‌ها می‌شنویم آیفون ۱۲ قرار است از آیفون ۱۱ و دیگر آیفون‌های مدرن بریدگی (ناچ) کوچک‌تری در بالای صفحه‌نمایش داشته باشد. یکی از افشاگران نام‌آشنای صنعت فناوری با نام جان پراسر اخیرا طرح‌واره‌ی منتسب ‌به بریدگی صفحه‌نمایش آیفون ۱۲ را به‌صورت عمومی منتشر کرده است. این طرح‌واره به‌خوبی جزئیات مربوط به بریدگی آیفون ۱۲ را نشان می‌دهد.

نگاهی کلی به تصویر منتشرشده‌ی جان پراسر نشان می‌دهد ناچ نمایشگر آیفون ۱۲ قرار است اندازه‌ای معادل نصف ناچ نمایشگر آیفون‌های فعلی بازار داشته باشد. مدتی پیش، در همین زمینه کانال یوتیوب EverythingApplePro رندرهای جدیدی از آیفون ۱۲ پرو مکس منتشر کرد که بریدگی کوچک‌تر صفحه‌نمایش گوشی را به‌تصویر می‌کشید. در رندرهای یادشده، دیدیم آیفون ۱۲ پرو مکس قرار است ازلحاظ طراحی ظاهری شباهت زیادی به آیپد پروهای نسل جدید و گوشی محبوب آیفون ۵ داشته باشد.

ناچ آیفون 12 اپل / Apple iPhone 12 Notch

تصویر منتشرشده‌ی جان پراسر جزئیات حسگرهای مختلف موجود در بریدگی کوچک آیفون ۱۲ را نشان می‌دهد.

بریدگی بالای صفحه‌نمایش آیفون‌ها شامل دوربین سلفی و حسگرهای ویژه‌ای است که مزیت‌های مختلفی دراختیار گوشی قرار می‌دهد. یکی از مشکلات اصلی اپل برای کوچک‌کردن بریدگی این است که بتواند این حسگرهای را به‌شکلی جمع‌و‌جورتر کنارهم قرار دهد. ظاهرا اهالی کوپرتینو با اتکا بر دانش متخصصانشان توانسته‌اند به فناوری‌های لازم برای کوچک‌کردن اندازه‌ی بریدگی نمایشگر در آیفون ۱۲ دست پیدا کنند. این یعنی کوچک‌ترشدن بریدگی لطمه‌ای به قابلیت‌های مختلف آیفون نظیر فناوری فیس ID نزده است.

همان‌طورکه در تصویر منتشرشده‌ی جان پراسر می‌بینید، در بریدگی آیفون ۱۲ دوربینی مادون‌قرمز جای گرفته است و درکنار آن، اجزای دیگری نظیر Flood Illuminator به‌منظور تاباندن نور مادون‌قرمز به چهره‌ی کاربر برای عملی‌شدن امکان استفاده از فناوری فیس ID وجود دارد. بریدگی آیفون ۱۲ همچنین شامل پروژکتور نقطه‌ای و حسگر شناسایی نور محیط و حسگر مجاورتی است و دوربین سلفی نیز در آن دیده می‌شود. به‌علاوه، به‌نظر می‌رسد اسپیکر جلویی دستگاه به بخش بالایی بریدگی منتقل شده است. ظاهرا انتقال اسپیکر به بخش بالایی نقش مهمی در کاهش اندازه‌ی کلی بریدگی آیفون ۱۲ داشته است.

بریدگی‌های کوچک موضوع جدیدی در بین گوشی‌های هوشمند نیستند؛ زیرا از زمانی‌که بریدگی‌ها اولین‌بار در گوشی‌ها ظاهر شدند، شاهد تحولات زیادی در آن‌ها بوده‌ایم. شماری از شرکت‌ها اندازه‌ی بریدگی را به‌حدی کوچک کرده‌اند که از آن با نام «بریدگی قطره‌ای‌شکل» یاد می‌شود. برخی از شرکت‌ها حتی بریدگی کوچک‌تر دستگاه‌هایشان را به رخ طرفداران اپل کشیدند و سعی کردند از آن به‌عنوان محرکی برای افزایش فروش محصولات بهره ببرند.

ال‌جی جی ۷ تین‌کیو و هواوی پی ۲۰ پرو جزو محصولاتی هستند که بریدگی‌شان کوچک‌تر از بریدگی آیفون‌های فعلی است. فراموش نکنید بسیاری از گوشی‌ها بریدگی کوچک‌تری دارند؛ اما حسگرها و فناوری‌های متنوع به‌کاررفته در بریدگی‌ آن‌ها از گوشی‌های اپل کمتر است. مدتی پیش در شایعه‌ای اعلام شد احتمالا بریدگی بالای نمایشگر آیفون ۱۲ تقریبا هم‌اندازه با بریدگی گوشی وان‌پلاس ۶ (متعلق به سال ۲۰۱۸) خواهد بود.

دسته‌ها
موبایل

کرونا و تحریم موجب ضرر برای هوآوی نشد

شرکت هوآوی روز گذشته گزارش مالی سه ماهه اول سال 2020 خود را اعلام کرد که براساس آن با وجود تحریم ایالات متحده و کرونا ضرری به این شرکت بزرگ چینی وارد نشد.

به گفته هوآوی درآمد مالی این کمپانی نسبت به مدت مشابه سال 2019، افزایش 1.4 درصدی داشته است. در این سه ماهه شرکت مورد اشاره به درآمد 25 میلیارد دلاری دست یافته و اگرچه افزایش 1.4 درصدی ایده آل است اما در مقایسه با سال گذشته که افزایش 39 درصدی نسبت به سال 2018 داشته، قطعا ناچیز محسوب می شود. در بخش حاشیه سود هوآوی اعلام کرد که با کاهش 7.3 درصدی رو به رو شده است. از آنجایی که بیشتر شرکت ها به دنبال حاشیه سود هستند، مدیران هوآوی هم این میزان را رضایت بخش نمی دانند.

هوآوی

یکی از دلایل اصلی ضرر هوآوی در این مدت، مسئله میت Xs بوده که برای هوآوی ضرر هنگفتی محسوب می شود. هوآوی مشخص نکرده در این مدت چه تعداد اسمارتفون به فروش رسانده اما طبق گزارش های دیگر، در این مدت بیشتر شرکت ها افت فروشی داشتند و دلیل عمده این کاهش هم ویروس کرونا بوده است. به طور کلی هوآوی گفته که تجارت این شرکت مطابق همیشه ادامه دارد که این یعنی هواوی با وجود مشکلات پیش آمده می‌تواند جوابگوی تقاضای بازار باشد.

هوآوی در نظر دارد تا با وجود کرونا استراتژی چیده تا بتواند از این دوره نیز به راحتی عبور نماید و مشکلات دیگری گریبان گیر آن نشود.

 

دسته‌ها
اخبار

برنامه منحصربفرد XCode در راه iOS 14 و iPadOS 14 اپل

تبلت آیپد پرو و دیگر مدل های آیپد اپل دیگر مانند قبل با سیستم عامل iOS عرضه نمی شوند، بلکه در سال 2019 شرکت کوپرتینویی تصمیم گرفت سیستم عامل شبیه اما مستقل iPadOS را توسعه دهد.

با مستقل شدن سیستم عامل از این پس آیپدهای اپل را می توان در کنار  ماوس و صفحه کلید قرار داد و به کار گرفت. متاسفانه iPadOS آن قدر ویژگی خاصی ندارد تا افراد بتوانند آیپد پرو را به یک جایگزین لپ تاپ تبدیل کنند. به تازگی کاربر Jon Prosser توییتر بیان داشت اپل قصد دارد سیستم عامل iPadOS 14 را با برنامه های بزرگی همراه سازد و از این رو باید آن را یک نسخه حرفه ای برای حرفه ای ها دانست. از جمله این برنامه ها باید به XCode اشاره کرد که همراه با iPadOS 14 و iOS 14 دردسترس قرار خواهد گرفت.

اپل

ناگفته نماند Final Cut Pro X و XCode  از جمله برنامه هایی است که تولیدکنندگان ویدئو و برنامه نویسانی که به شدت از دستگاه های اپل استفاده می‌کنند، بهره می گیرند. اگر XCode در راه است اما قرار نیست شاهد Final Cut Pro X باشیم.  تا به امروز اپل امکان توسعه اپلیکیشن‌های iOS را به صورت مستقیم روی آیفون و آیپد فراهم نکرده است. نزدیک‌ترین چیزی که به برنامه‌نویسی سوییفت روی پلتفرم iOS دیده‌ایم، اپلیکیشن Swift Playgrounds بوده که در اصل برای آیپد عرضه شده و برای کاربران این امکان را فراهم می‌کند تا بیشتر با این زبان برنامه‌نویسی آشنا شوند؛ نه اینکه اپلیکیشنی برای iOS بتوانند توسعه دهند.

با تمام این تفاسیر سیستم عامل های iOS 14 و iPadOS 14 نسخه هایی کامل تر از نسخه 13 خواهند بود و تجربه کاربری بهتری هم می توان انتظار داشت.